23 април 2016

Домашна работа по "История на културата" за II учебен срок

На Вашето внимание представям темите за домашна работа за II учебен срок. Домашната работа е по желание и е силно препоръчителна за всички, които искат да повишат успеха си. Тя трябва да бъде с обем до 3 стандартни печатни страници или до 4 ръкописни страници. Можете да ми я предадете лично или по електронната поща (предпочитани формати за предаване са .docx или .doc). Крайният срок за предаване на Вашата домашна работа е 23:59 часа на 4 май 2016 година (сряда). Домашни работи, предадени след крайния срок, няма да бъдат оценявани.

  1. "Едно велико произведение от епохата на Барока" - в тази тема трябва да си изберете едно произведение, създадено от бароков творец или барокови творци, и не само да го представите накратко, но и да оцените значението му за развитието на европейската култура.
  2. "Най-интересната идея на реформаторите" - в тази тема трябва да си изберете една идея на някои от реформаторите (Лутер, Калвин, Цвингли или друг) и да я представите с основен акцент върху значението ѝ за развитието на съответната църква и за развитието на културата.
  3. "Едно велико рококо творение" - в тази тема трябва да си изберете едно произведение, създадено от рококо творец или творци, и не само да го представите накратко, но и да оцените значението му за развитието на този стил и на европейската култура.
  4. "Моят любим просвещенски философ" - в тази тема трябва да представите своя любим просвещенски философ и да изведете онези негови идеи, които имат най-голямо значение за социалните и културните промени в епохата.
  5. "Едно велико неокласическо творение" - в тази тема трябва да си изберете едно произведение, създадено от творец неокласик, и не само да го представите накратко, но и да оцените значението му за развитието на този стил и на европейската култура.
  6. "Политическите идеологии на XIX век" - в тази тема трябва да изберете една от политическите идеологии, характерни за Западна Европа през XIX век и да оцените обективно нейните силни и слаби страни.
Пожелавам Ви приятна и ползотворна работа!

0 коментара :

Публикуване на коментар