10 януари 2016

Домашна работа по "История на културата" за I учебен срок

На Вашето внимание представям темите за домашна работа за I учебен срок. Домашната работа е по желание и е силно препоръчителна за всички, които искат да повишат успеха си. Тя трябва да бъде с обем до 3 стандартни печатни страници или до 4 ръкописни страници. Можете да ми я предадете лично или по електронната поща (предпочитани формати за предаване са .docx или .doc). Крайният срок за предаване на Вашата домашна работа е 23:59 часа на 22 януари 2016 година (петък). Домашни работи, предадени след крайния срок, няма да бъдат оценявани.

  1. "Едно велико произведение от епохата на Каролингския ренесанс" - в тази тема трябва да си изберете едно произведение от посочената епоха и не само да го представите, но и да оцените значението му за развитието на европейската култура.
  2. "Едно велико произведение от епохата на Отоновия ренесанс" - в тази тема трябва да си изберете едно произведение от посочената епоха и не само да го представите, но и да оцените значението му за развитието на европейската култура.
  3. "Великата харта на свободите - контекст и значение" - в тази тема трябва да посочите какво обуславя/позволява появата на Великата харта на свободите и какво е значението ѝ в избрана от Вас област (например: правораздаване, икономика, църковен живот и т.н.).
  4. "Моята любима готическа катедрала" - в тази тема трябва да представите своята любима готическа катедрала и да оцените значението ѝ за развитието на готическото изкуство. Трябва да посочите ясно кои са най-важните особености, които отличават тази катедрала от останалите и я превръщат в лесно разпознаваем символ на готическото изкуство.
  5. "Моят любим средновековен университет" - в тази тема трябва да представите един средновековен западноевропейски университет и да оцените значението му за развитието на науката и изкуството в Западна Европа.
  6. "Рицарският роман - инструкция за добродетелен живот" - в тази тема трябва да представите средновековен рицарски роман по избор и да го оцените от гледна точка на създаването на морални и етични норми за поведение в средновековното общество.
  7. "Моят любим ренесансов писател/поет" - в тази тема трябва да представите един ренесансов писател или поет и да се опитате на база на познанията си за неговото творчество да дадете мнение по въпроса каква точно епоха е Ренесансът (преходна; част от Средновековието или начало на Новото време).
Пожелавам Ви приятна и ползотворна работа!

0 коментара :

Публикуване на коментар