16 септември 2013

Честит първи учебен ден!

  
     16 септември 2013 година. Началото на новата учебна година. Знам, че това е момент, който всички ние, учители и ученици, сме чакали дълго време и нямаме търпение отново да поемем по безкрайния и изключително примамлив път на Знанието. Нямаме търпение да придобием нови знания и умения, да затвърдим наученото и да се съревноваваме на полето на книжовността и науката. Нямаме търпение да срещнем нови приятели и да изградим една спокойна атмосфера в която всеки да се развива според заложбите и интересите си. Нямаме търпение заедно да преживеем победите и триумфите и да се подкрепяме в трудните моменти. Ето че най-сетне радостният миг настъпи и новата учебна година е открита.

     Поздравявам всички по случай първия учебен ден и Ви желая на първо място крепко здраве, след това късмет и разбира се успехи във всички класни, извънкласни и извънучилищни дейности! Нека тази година бъде още по-успешна от предходната! Нека Вашите най-съкровени желания се превърнат в реалност през започващата нова учебна година!

     И не забравяйте, че когато обичаш нещо трябва да се бориш за него. Не позволявайте на временните неудобства и неуспехи да Ви разстроят или откажат! Напротив работете още по-усърдно и рано или късно успехите ще започнат да Ви съпътстват!

     Неслучайно древните римляни имат поговорка: "Per aspera ad astra" или "През трудностите към звездите".

Успех!

1 коментара :

Анонимен каза...

Честита нова учебна година и на Вас, г-н Тонев! Дано тя да бъде ползотворна и силна! С пожелания за много оптимизъм, вяра и успехи!

Томислав Бисеров, 12. "Г" клас

Публикуване на коментар